Proč vláda vzdala hledání úspor v rozpočtu? Sází na to, že dluh za ní splatí občané v podobě vysoké inflace – a není to sázka nerealistická - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 19 (19)
 
spíše nečíst (15) 31.07.22 10:49  Miloš  (245991)

pěkná odpověď panu Kovandovi

Protože je pan Kovanda úplně stejným manipulátorem s fakty ve prospěch populistů z ano jako předchozí ministryně financí, trefně na jeho článek sedí odpověď pana Bicana na podobné kritické nesmysly Aleny Schillerové:

https://www.forum24.cz/schillerova-napada-vladu-za-novelu-statniho-rozpoctu-jeji-kritika-si-vsak-protireci/

Alena Schillerová totiž na příští rok coby ministryně financí původně navrhovala ještě větší sekeru, a to bylo v době před válkou na Ukrajině a před eskalací cen energií. Kdo zná Alenu, nijak se ale nediví, že návrh rozpočtu Fialovy vlády, který je mnohem úspornější než její původní představa, kritizuje za neúspornost. Prostě Alena. Prostě Kovanda. Neštítí se jakýchkoliv manipulací, jakýchkoliv protimluvů,

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (15)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 31.07.22 15:45  Pepa  pepca.bzavinaccentrum.cz  (234599)

pěkná odpověď panu Kovandovi

Jo, za Alenky husičky by schodek byl určitě větší....ale ani tato vláda se nenechá zahanbit populismem....viz příspěvek na díte´tě rodině s příjmem milión, nyní růst platů o 10% stítním ouřadům....takto se té inflace určitě nezbavíme...ale s Kovandou rozhodně souhlasím, že inflace obecně vládám vyhovuje....sníží se relativní zadlužení....

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 31.07.22 07:33  stas  (206718)

ČR míří do eurozóny

Podle mého soudu to vláda nevzdala, ale dostala to příkazem shora. Kdo se neumí proti tomu zařídit, tak má prostě smůlu a přijde o úspory. Moc hospodářů ve vládách není, protože se všechno rozkrade stejně jako za komoušů. Nebýt dotací z EU, tak bychom ustrnuli na 74% průměru EU, stejně jako při jeho vstupu v roce 2004. Dotační politika není moc zdravá pro rozvoj podnikání a vede k rozkrádání a neefektivnosti. 

 

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (14) 31.07.22 07:09  Alastor Jméno 'Alastor' používá stále stejný uživatel  (246006)

Opravdu chceme turecký scénář s inflací přes 70 %???

Hlavními příčinami dnešní inflace jsou:
- Držení základní úrokové sazby u nuly po nesmyslně dlouhou dobu a kurzový závazek oslabení koruny na 27 Kč. Kvůli tomu máme teď inflaci rozjetou do opačného extrému. Obrovský spekulativní kapitál "zaparkovaný" v koruně teď odtéká a tlačí na její oslabení. Příliš nízké sazby stály i za "hypoteční" krizí 2008. Ale nekompetentní idioti v centrálních bankách se zřejmě nepoučili...
- Hysterické brzdění ekonomik za covidu a masivní covid podpory, gigantické schodky státního rozpočtu 500 a 400 mld. Kč byly nesmyslem minulé vlády. Covid histerie má na současné krizi lví podíl. Že to šlo i jinak, ukázali celému světu Švédové.
- Populistické snížení přímých daní z cca 22 % hrubé mzdy na 15 % před dvěma roky. Jednak to dalo všem asi o 7 % více na čisté mzdě, tedy silný proiflační impulz a také to způsobilo výpadek v příjmech rozpočtu cca 90 mld. Kč od roku 2020.

Vláda by měla okamžitě vrátit přímé zdanění na předchozí úroveň. Snížila by schodek asi o 100 mld. Kč a ochladila by inflaci. Tady ČNB hasí důsledky populistických rozhodnutí minulé vlády a to je velmi, velmi špatně. Pokud na to současní populisté nebudou mít odvahu, tak inflace dále poroste. Podívejte se na Turecko - jedno nekompetentní rozhodnutí za druhým a meziroční inflace přes 70 %!!! Opravdu chceme totální rozvrat ekonomiky a státu??? Opravdu nikdo nevidí příčiny a důsledky???

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (14)
Vaše doporučení:
přečíst (7) 31.07.22 08:11  Pepa  pepca.bzavinaccentrum.cz  (234599)

Opravdu chceme turecký scénář s inflací přes 70 %???

naprostý souhlas.....ale vláda nezvýší, nevrátí daně na původní výši....politikovi jde o zvolení, hnusný populismus.....ti chytří se zavčas zareagovali a prachy vložili do nemovitostí....těm ostatním úspory sežere inflace....už se zase slibuje ve státní sféře růst platů o 10 %....kam to může vést

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:
přečíst (13) 31.07.22 07:19  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (245993)

Opravdu chceme turecký scénář s inflací přes 70 %???

Tak tohle naše levicově liberální vláda populistů neudělá. Každá zadlužená země inflaci vítá s otevřenou náručí, protože se tak snadněji splácí půjčky - peníze jsou levnější. A jelikož je Péťa velkým fandou do služebnictví, jistě si už vybral vhodného páníčka (věřitele), kterému úslužně ometává prostřený stůl. Z něho to čouhá jako sláma z bot. Ten by se rozdal za naše peníze do posledního haléře.

Dosavadní doporučení: přečíst (13)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (20) 30.07.22 20:17  pamětník  (234173)

Vláda zatím nic špatného neudělala až na zbraně pro Ukrajinu.

Inflace je z velké čáti zásluhou té předchozí Babišovy vlády a špatné protiruské politiky EU.  Vláda má dost starostí s předsednictvím EU a s davy ukrajinců. Doma se zatím kromě zvyšování cen nic zase tak dramatického neděje. nezaměstnanost je minimální a nízké mzdy a důchody nejsou její vina, to zdědila po předchůdcích. Jsem levicového zaměření a většinu věcí bych řešil jinak, ale volič rozhodl pro tuto pravici a tak je to třeba respektovat. Máme 3 roky aby další strany připravily rozumnější program a přesvědčily pro něj voliče. Musíme teď nést následky své volby a trochu utáhnout opasky. Časem třeba pochopíme, že pasivita a nečinnost současné vlády je spíše plusem než mínusem. Hospodářství funguje spíše jako spojené nádoby a pokud by vláda měla plošně pomáhat na dluh, určitě by se to vrátilo časem zpět v ještě větší a delší inflaci a v rychleji rostoucím zadlužení.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (20)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (10) 31.07.22 01:36  emil  (246005)

Vláda zatím nic špatného neudělala až na zbraně pro Ukrajinu.

A co ty helicopter money? Jen tím pomáhají inflaci.

Pro chudé ale krom příspěvku na bydlení neudělali nic a inflaci neřeší.

Ceny energií řeší pomalu a jen pro domácnosti. Se budou divit, až ceny energií položí zaměstnavatele a začne růst nezaměstnanost.

Snad aspoň nepodělají tu Ukrajinu, když na domácí problémy kašlou.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:

přečíst (14) 30.07.22 17:58  Pavel Molík  pav.molikzavinacgmail.com  (243659)

Předvídat hloubku škod z titulu stanjurizace českých financí asi nejde.

Stanjura evidentně zavádí do do našich financí voluntaristické prvky, dá so hovořit o Stanjurově finanční partyzánštině. Čekají nás zlé časy. 

Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (10) 30.07.22 18:42  JendoSlaff  (245807)

Předvídat hloubku škod z titulu stanjurizace českých financí asi nejde.

Vidím, že máte na tuto problematiku silně emotivní názor. Mohl bych se prosím zeptat, na čem je založený? Rád bych to pochopil, ale bez věcné argumentace mi to nejde.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (32) 30.07.22 14:46  Pijack Jméno 'Pijack' používá stále stejný uživatel  (245993)

Od kdy se úspory hledají?

My se z té tendenční manipulace, lhaní a ideologie jednou zkapalníme do močůvky. Milý autore, úspory se vytváří a buď jsu a nebo nejsou. Ale určitě se nehledají. Pokud vláda hledá něco, co naspořili jiní a vzdala to, pak je to důkaz, že jsou přinejměnším idioti a o ekonomice vědí kulové. Vláda má začít smysluplně vládnout - tj. vytvořit lidem prostor bez házení klacků pod nohy aby mohli zase produkovat. Vláda má přestat lemplům vyplácet miliardy dotací. Vláda má zeštíhlit administrativu o 80%, tedy začít u sebe. Pak nebude muset hledat, ale zisky přirostou samy.  Tohle za 30let ještě nikdo nepochopil. Jen by chtěli všichni utrácet, ale o blaho těch, kteří produkují se nestaral NIKDO.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (32)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (9) 30.07.22 18:13  JendoSlaff  (245807)

Od kdy se úspory hledají?

Pijacku, souhlasím s Vámi. Zeštíhlení a zjednodušení adminsitrativy slibovala každá porevoluční (a asi i předrevoluční) vláda. Počet úspěšných je pokud vím 0. Myslímže to pochopili mnozí, akorát nikdo nepřišel na to, jak jakoukoliv vládu v tomto ohledu přimět k tomu aby udělala co slíbila.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (9)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (24) 30.07.22 12:58  Miloš  (245991)

typická manipulace

Jako obvykle manipulativní text mistra Kovandy. Jaksi pozapomněl, že kola inflace roztočila rozhazováním minulá vláda, a místo toho píše nesmysly, že pro současnou vládu je inflace dárkem z nebe. Je to dáreček českým občanům, ale ne z nebe, ale velkou měrou z rukou populistů ano. Dá se namítnout, že většina inflačních vlivů je jiných, válka, ceny energií, ale je obrovký rozdíl, když inflační tlaky přijdou do už rozjeté inflace, nebo do stabilizované situace, a právě za to nastartování inflace v naší zemi vděčíme populistům minulé vlády.

Kdyby se současná vláda chovala jako minulá, která podle nálezu NKÚ rozfofrovala v covidové krizi dvakrát více peněz půjčených na covid než bylo potřeba, museli bychom současnou míru zadlužováni vynásobit dvěma. Ale to je celé ano - manipulovali a lhali tenkrát, manipulují i teď.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (24)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (25) 30.07.22 13:56  Věčnej  (245992)

typická manipulace

Tahle vláda se chová úplně stejně jako minulá: přibírá úředníky, zavádí nové agendy a měsíc před volbami rozdává dárečky. Nespoří vůbec nikde a na válku se vymlouvá stejně jako Babiš na covid.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (25)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (19) 30.07.22 14:37  JendoSlaff  (245807)

typická manipulace

On je měsíc před volbama? Do senátu se volí až za 2 měsíce a to jenom v 1/3 obvodů. Parlamentní jsou podstatně za delší dobu. Mohu Vás požádat o odkaz na to přibývání úředníků, trochu jsem to hledal a nikde jsem nenašel přehledná data. Našel jsem akorát článek, že to nakynulo za Bureše. V tom, že vláda moc nespoří s Vámi souhlasím. Možná tak leda to snížení zdravotního na poplatníka ale to vykryla tim Babišovskym 5kkč úplatkem voličům. I když se vláda nechová tak jak slibovala, vidím tam vcelku jasný posun k lepšímu: přemiér není ve střetu zájmů vlastníka mediálních domů, beneficienta dotací a poskytovatele dotací. Zatím není informace o tom, že by současný premiér přes daňový ráj vlastnil 15 vil na Francouzské riviéře. Čápi už taky nelítaj jak lítali. Michal Redl je docela kaňka, ale zatímco za Babiše (a Faltýnka - viz např. ta jeho koronaschůze) se postavili všichni a hájili by je do roztrhání těla, tak v současném případě po prokázání propojení lidé rezignovali - ukázka alespoň zárodků reflexe nepřijatelnosti daného chování. Ne, tahle vláda není dobrá. Ano, tahle vláda je v mnoha ohledech prozatím objektivně lepší, než ta minulá. Ano, obě vlády jsou/byly bohužel takové, jaké si Česko zaslouží/zasloužilo.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (19)
Vaše doporučení:
přečíst (8) 30.07.22 23:04  Věčnej  (225046)

typická manipulace

Na měsíc před komunálky+senát se sešly jako dárečky: tisícovky na děti a valorizace důchodů: https://t.me/CeskeTema/559

Ta nová ministerstva se bez nových úředníků určitě neobešla: https://www.e15.cz/domaci/pocty-uredniku-opet-rostou-vlada-potrebuje-desitky-novych-i-kvuli-predsednictvi-1391321

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
určitě přečíst (2) 01.08.22 18:07  JendoSlaff  (245914)

typická manipulace

Když jsem se koukal dole tak nějaká místa i seškrtali. Nepočítal jsem to do detailu, ale vycházelo to něco jako snížení stavů o 100-200 míst? ("Od dubna kabinet přistoupil k prvnímu většímu zeštíhlení státní správy, kterou seškrtal o 325 míst")

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (14) 30.07.22 17:15  xxx  (241641)

typická manipulace

A v rozkrádání peněz daňového poplatníka jsou rozhodně lepší. A mnohem lepší než ta předchozí.

Dosavadní doporučení: přečíst (14)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (8) 30.07.22 18:08  JendoSlaff  (245807)

typická manipulace

Může být, nemusí být. Můžete uvést nějaké faktické srovnání?

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:


Diskuze Proč vláda vzdala hledání úspor v rozpočtu? Sází na to, že dluh za ní splatí občané v podobě vysoké inflace – a není to sázka nerealistická, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Proč vláda vzdala hledání úspor v rozpočtu? Sází na to, že dluh za ní splatí občané v podobě vysoké inflace – a není to sázka nerealistická

Proč vláda vzdala hledání úspor v rozpočtu? Sází na to, že dluh za ní splatí občané v podobě vysoké inflace – a není to sázka nerealistická - zdrojová stránka k tématu diskuze Proč vláda vzdala hledání úspor v rozpočtu? Sází na to, že dluh za ní splatí občané v podobě vysoké inflace – a není to sázka nerealistická.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Proč vláda vzdala hledání úspor v rozpočtu? Sází na to, že dluh za ní splatí občané v podobě vysoké inflace – a není to sázka nerealistická e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Proč vláda vzdala hledání úspor v rozpočtu? Sází na to, že dluh za ní splatí občané v podobě vysoké inflace – a není to sázka nerealistická.

 Burza Prime 09:41 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  680.00  +1.64% 
 ČEZ  947.00  -0.16% 
 ERSTE  1 126.00  +0.85% 
 GEN(NORTON)  565.00  0.00% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KB  775.00  -0.39% 
 KOFOLA  297.00  0.00% 
 MONETA  99.00  -0.60% 
 PHOTON  43.25  -4.21% 
 PILULKA  176.00  -1.12% 
 PM  14 960.00  0.00% 
 PRIMOCO   810.00  0.00% 
 VIG  735.52  +0.62% 
Komodity online
 Ropa 81.21 USD 09:22   
 Zlato 2326.91 USD 09:22   
 Stříbro 30.20 USD 09:22   
 Káva 220.63 USD 09:22   
 Cukr 18.33 USD 09:22   
 Bavlna 75.19 USD 09:22   

?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.