Šéf největší světové kryptoburzy Binance rezignoval! Přiznal se k praní špinavých peněz - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (28)
 
přečíst (4) 16.12.23 10:40  Kenny  (276446)

praní špinavých peněz

Zase lživý nadpis článku! CZ (Binance) se k žádnému praní špinavých peněz nepřiznal. Ale proč to tak nepojmenovat, když to tak dělá každý senzacechtivý článek ukazující jen to o co pisalkovi ve skutečnosti jen jde.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (8) 16.12.23 12:05  Vědma  (266022)

praní špinavých peněz

Clickbajty, no.

Problémem těchto burz, a na nich nejzajímavějšího BTC ale je, že je právě užitečný tak akorát pro praní špinavých peněz. Všechno ostatní kolem je v podstatě pak jakoby ponziho schema; jasně, nejsou provize z doporučení, ale uplně cajk to to není - když to nemá žádnou vnitřní hodnotu - oproti třeba vzácnému a unikátnímu zlatu (SHYTcoinů si můžeme nasekat plnou zádel). Platit se tím v podstatě rozumně nedá, a ukládat si hashe na důchod taky ne :-)
Takže navzdory tomu, co se nám všichni snažíte namluvit, příliv nových ovcí (které jediné jsou pro růst BTC klíčové) ubývá. Sám jsem zvědav, kam až můžete BTC vytlačit, než se Vám to nenávratně rozloží. Hlavně disciplinovaně HODL!
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (5) 16.12.23 14:52  Technotramp  (276452)

praní špinavých peněz

Drahý pane, vy jste si nevšiml, že například Alza přijímá Bitcoin? Že existuje platební brána BitPay, která je poměrně slavná a používaná? A teď vás, pane, šokuji: Víte, že se dá dnes platit Bitcoinem všude, kde je standardní platební terminál? Třeba lístek na tramvaj nebo rohlíky v sámošce? To je, co? To jsou fakta. A lžete vy (i když věřím, že nevědomě). 😉 Víte, že peníze za Bitcoin vám dá i Bitcoinmat?A samozřejmě to praní špinavých peněz. Není to vlastnost Bitcoinu, ale člověka. A máte pravdu. Dokonce i skrze kryptoměny se perou špinavé peníze, i když k tomu nejsou vhodné právě kvůli blockchainu, který už kde koho usvědčil. Ovšem proti tomu, co vyprala například německá nebo dánská banka ve fiatu to není nic. Věřte mi. Fiat je na praní špinavých peněz daleko lepší. Obzvlášť hotovost. Ta je na to parádní.Mimochodem... Jak budete digitálně posílat České koruny třeba do nějakých chudých oblastí Afriky (kde se Bitcoin mimochodem používá k nákupům věcí denních potřeb)?Víte... Ono je vždycky jednodušší přidat se k mainstreamu a i proto to tak plno lidí dělá, ale alespoň nevykládejte něco o ovcích. Je to takové... Úsměvné...
Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (5) 16.12.23 21:10  Vědma  (267615)

praní špinavých peněz

Fakta jsou, že obchod např. s RUBlem lze nějakým způsobem banovat. Což s kryptem nejde. Na směnu v hotovosti jsou limity, ne? (pseudo)anonymní bankovní účty v CZK asi taky nemáme, ne? Takže lehce rozdíl tam bude, že?

Faktem je, že vy bejci z BTC sekty hučíte a bučíte, a lamy z běžného světa jen čumí, žvýkají, a otevíraj šrajtofle. Hlavně všechny děsit o tom, jak se to tu apokalypticky všechno zhnojí... Ti chudáci si ani nestihnou pro tu PR masáše okolo uvědomit, že FAKT NEPLATÍ v Alze BiTCoinem, ale přes nějakou divnou třetí stranu ... takhle přes třetí stranu byste kldně mohli platit uplně stejně vašimi ledvinami (jedny sluchátka == 0.006 ledviny) na skutečné vypořádání by pak ani nemuselo dojít (stejně jako při platbě v Alze nedojde k zápisu do Vaší knihy všeho moudra). Ten příměr s orgány je vhodný, při vypořádání musíte taky zaplatit chirurgovi (tzn. těm divým bárám, co pro pár grešlí ničí křemík, a vypouští CO2 a tím ničí planetu)

Fakt mě tyhle kecy sekty berou; BTC je naprosto zbytečná věc. Blockchain jako technologie jistě našel, nachází a bude nacházet rozumná využití.

Víte... mainstream v BTC nejede. Dejte si do pořádku, co znamená mainstream. BTC kdysi byl o fanoušcích, teď je to o bohatých napálených starých volech. A špíně.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (5)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 20.12.23 17:55  Technotramp  (276830)

praní špinavých peněz

Jste si vědom, že například ledvina se dost špatně posílá online, pane? Krom toho je životně důležitá. No... Má cenu se tím tady s vámi ještě více zabývat?
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 20.12.23 20:18  Vědma  (273862)

praní špinavých peněz

A co? Tak, jak nemusíme posílat BTC ani zlato a přesto obchodujeme. A obojí je pitomost, ač to druhé aspoň choti pověsím na hruď.. (a ty ledviny k něčemu taky jsou). BTC je drahý relikt, který bude mit na svědomí velke zklamani.
Zabývat se mnou? Se "červenám". Vy se zabývate křehkým veřejným míněním. Mnou se fakt zabyvat nemusíte. BTC nechám nadále hejlům, kteří hodlají nakrmit bohaté. BTC je cool sociální experiment, pozoruji z povzdalí a věnuji se hledání skutecne přidané hodnoty. Díky. A opensource komunita jede po penězích... to je jednoduche.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 22.12.23 22:27  Technotramp  (276564)

praní špinavých peněz

Předem bych se chtěl omluvit za tu větu "Zabývat se vámi". To jsem si mohl myslet v tu chvíli, ale určitě bylo zbytečné to psát. Krom toho jsem toho názoru, že bychom měli být před sebou v respektu a chyba je rozhodně na mé straně. Ještě jendou se omlouvám. Z vaší perspektivy se samozřejmě stejně, jako se zlatem, čile obchoduje i s těmi ledvinami. A obávám se, že hluboce pod cenou. Bohužel je to tak. A víte, co vám řeknu? Ideální měna je taková, která nevzbuzuje sentiment, pokud jí chcete za něco směnit. Něco, co prostě neslouží k jinému účelu, než za účelem směny. Například krásné mince vám může být líto, protože má pro vás velkou estetickou hodnotu. Tedy jako platidlo je zcela nevhodná. Estetika je totiž velmi subjektivní, ovlivňuje cenu uměleckých děl, ale uznejte, že by neměla ovlivňovat cenu prostředku směny / platidla. Naopak BTC je opravdu takové digitální nic. To je jeho síla. Nemusí vám ho bít při směně líto z jiného důvodu, než z důvodu jeho tržní hodnoty. Tohle nic je ale v něčem unikátní: Je jej omezené množství a nelze jej padělat. Právě proto je BTC ideálním platidlem. Rozhodně ale netvrdím, že řeší problémy světa. Naopak může je i prohloubit. Tedy nemyslím problémy světa, ale problémy nás, lidí.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 17.12.23 23:05  Technotramp  (276564)

praní špinavých peněz

Ještě zareagují na jeden podnět. Říkáte, že blockchain je užitečný oproti BTC. Blockchain je především řetězec určitým způsobem strukturovaných dat v blocích, které jsou provázány kryptografický, což zajišťuje jejich konzistenci a neměnnost. Slabým článkem je pouze blok, který právě čeká na schválení. Proto je potřeba vyřešit nějak problematiku konsenzu, který tento článek chrání (v případě BTC jde o konsensuální mechanismus PoW). Ke konsenzu a tedy zajištění blockchainu jsou potřeba nezávislé uzly, aby byl blockchain skutečně nenapadnutelný. Je tedy potřeba provozovat s blockchainem také minci, která má zajištěnou likviditu. Jak jinak byste motivoval kohokoliv, aby vám udržoval síť? A pokud říkáte, že blockchain smysl má, i když ne zrovna ten s Bitcoinem, vlastně tím říkáte, že spíše přejete altcoinům. Pokud vynaleznu blockchain, který má radikálně odlišnou strukturu datové větve od Bitcoinu, nezbývá, než spustit jej samostatně. A hádejte, co je klíčové k jeho úspěšnému provozu? Ano, je to alternativní likvidní mince. Blockchain, který nemá alternativní minci, nepočítá s nezávislým během a tedy jej ani nelze nazvat nenapadnutelným. Takový může provozovat klidně jedná společnost, ale ukazuje se, že takové používání blockchainu nedává valný smysl. Víte, že blockchain nepotřebuje ani decentralizaci? Klidně si ho můžete provozovat centrálně na jediném počítači. I tak to může mít někdy smysl, protože i v tomto případě je ohýbání historických dat velmi obtížné, ovšem už ne nemožné.
Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 17.12.23 22:45  Technotramp  (276564)

praní špinavých peněz

Příteli, náhodou jsem se vrátil k tomuto článku a vidím, že přišla odpověď. Na všechny vaše argumenty mám co říci, tak se o to pokusím.1.) Ban. Ano, v tom máte pravdu. Zde je evidentní, že ban není to pravé ořechové. Dá se realizovat s penězi, které někdo plně ovládá, což by nás mělo znepokojovat ještě více. Přiznávám, že je to dvojsečné, ale přesto se nikdy nestanu přítelem zákazů. Lidská blbost tím nezmizí a vzhledem k tomu, že tu již prokazatelně máme peníze (ano, myslím Bitcoin), u kterých to není možné, je zjevné, že tudy cesta stejně nevede a nebo je toto řešení velmi dočasné. Můžeme před tím leda zavřít oči nebo uvalit zákaz, který pak bude mít spíše status doporučení.2.) Lidé, kteří nakupují Bitcoin, především cítí dopředu, že klasické peníze se zhroutí. A ruku na srdce - nebylo by to poprvé. Dá se to velmi snadno očekávat. Pokud by Bitcoin měl schopnost přežít, pak jde samozřejmě o revoluční platidlo, které jsme tu ještě nikdy neměli. Není to obráceně, jak píšete vy, že by lidé, kteří nakoupili Bitcoin, začali strašit až poté. Takoví jistě strašili už před tím. A měli pravdu, i když to není dobrá zpráva ani pro ty, co krypto vlastní. Přinese to na určité období velké množství problémů všem. To se dá také velmi snadno očekávat.3.) Vím přesně, jak funguje obchod na Alze přes Bitcoin. Nejde o mechanismus, ale jednoduše o to, že hodnota byla v tomto případě vydolována z kryptoměny, i když platba samozřejmě proběhla zbytečně složité s ohledem na stávající finanční infrastrukturu. Takže ne, platí se opravdu kryptoměnou bez ohledu na to, že Alza získá fiat, který potřebuje k tomu, aby mohla podnikat legálně.4.) Argument s CO2. Uvědomte si, že mezi těžaři BTC panuje extrémní konkurenční prostředí. To je také důvodem, proč se těžba v naprosté většině lokalit světa vyplatí jen těm, kdo mají elektřinu zdarma. Navíc od toho lze očekávat zrychlení vývoje v oblasti získávání elektrické energie udržitelným způsobem. Obvzlášť, pokud se Bitcoin posune ještě dál. Takže planetu prakticky neničí. Přes 75% veškeré energie pro udržení blockchainu Bitcoinu pochází z udržitelných zdrojů a trend se stále zvyšuje. A ještě taková malá nepodstatná věc: Klasické bankovnictví vždy bralo energie daleko více, než BTC. Ano, myslím takové ty falšované klasické peníze pro mainstream, které... No prostě nic neumí, ale k tomu už nebudeme zabíhat.Ještě bych doplnil, že vnitřní hodnotou BTC je koš kompletního času vývojářů a těžařů v kombinaci s určitým množstvím vynaložené elektrické energie na vytvoření infrastruktury, kterou nelze falšovat. A ta energie je navíc většinou čistá. Čím více si BTC vezme energie, tím lépe. A dopad na životní prostředí se prakticky nemění. Může být klidně i v nepřímé úměrnosti. Ani vaše urážky s tím nic nezmohou. Nezlobte se. Pravda je prostě jen jedna.Přeji Vám hezký den.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 16.12.23 12:56  Kenny  (276446)

praní špinavých peněz

Jojo az bude BTC za 100k tak tady muzete dal disciplinovane kázat ty vase plky, jako ted. A jen na to cumet jak vam ujel vlak, opet. A zavidet tem co nakoupili vcas. Zjistete si poradne co to je Ponziho schema a poradne co je BTC. A pokud vam to ani tak nedojde tak vase neucast v BTC nikomu vadit nebude.
Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 18.12.23 00:56  Technotramp  (276564)

praní špinavých peněz

Kenny, nesouhlasím. Kdyby lidem náhodou mělo vadit, že nemají Bitcoin, bude to zároveň dost vadit všem. Může to být problém. Vinou kryptografie a odolnosti blockchainu, pokud nebude narušen. Vinou distribuce bohatství v takovém systému. Lidé "nesmí být idioti". Jak se to dá zařídit?
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 18.12.23 11:19  Kenny  (276577)

praní špinavých peněz

Je pravdou ze BTC neni v tuto chvíli uplne doslova pro každého. Uz jen to ziskavat si o tom povědomí sam. Ovsem BTC je stale příliš mladý a malý. Spousta veci se bude muset jeste poresit, a to nejen u BTC ale i ostatních mincí. Samozřejmě kdo bude pružnější a schopen vice oslovit tak nakonec uspeje, a vubec to nemusi byt nakonec BTC.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (7) 18.12.23 11:46  Vědma  (276584)

praní špinavých peněz

Kenny, jakkoliv Vám to asi lidi žerou, nechte si to - já vám ty bludy nepotvrdím. Celé hnutí za BTC je blud. Většina z toho, co píšete jsou manipulace. A sázky na osud BTC je absolutní gambling.
Už párkrát jsem BTC hádky připodobňoval k hádkám o bohu - je či není? U boha je už dopředu dáno, že ani jedna věc není možná dokázat (i když věřící řekne, že ví, že to je jasný).
U crypta by ta nesmyslnost šla teoreticky dokázat (osobně neznám IT profesionála, který by byl schopen kriticky myslet, když se řekne krypto - a to si vemte na pokec běžného, matematikou nepolíbeného věřícího).

Zní to všechno hezky a líbezně, jako jakékoliv jiné lapání ovcí, ale reálně BTC jako společnost opravdu nepotřebujeme. A CO2 můžeme produkovat na užitečné věci, když už.
Stále měříme "co kolik stojí" přes naše "fiat" měny, ať sekty přes BTC či zlato tvrdí to či ono. A pro normálního investora, který ví, že hodnota je v práci lidí a výdělcích firem - znamená BTC jen pohled na vtipnou křivku, která neodvratně skončí v nule (část lidí to odnese, a budete to mít na triku taky, a zejména všichni, co za BTC stojíte veřejně).
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 20.12.23 17:52  Technotramp  (276830)

praní špinavých peněz

No vidíte, Vědmo. Investor podle vás ví, že hodnotu má mimo jiné práce. Tak jste si odpověděl sám. Za BTC je samozřejmě enormní množství práce plno lidí. Bitcoin ale není primárně investice, nýbrž měna. To jen my z bohatých zemi máme bůh ví jaké představy, ale například v chudých částech Afriky se Bitcoin běžně používá k placení věcí denních potřeb. A to jednoduše proto, že tam není z velké části digitální možnost plateb. A představte si, že oni ty možnosti chtějí.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 16.12.23 20:55  Vědma  (267615)

praní špinavých peněz

Můj osobní odhad je, že na 100k to nikdy nedojde. A vy si, s dovolením, dohledejte, co BTC skutečně je. Bez nově příchozích končíte.
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 17.12.23 23:24  Technotramp  (276564)

praní špinavých peněz

Máte na mysli pyramidový efekt BTC? Tak ano, to přeci nikdo nepopírá. Čím více bude účastníků sítě BTC, tím se dá předpokládat, že poroste jeho cena oproti fiatu. problém je už v tom, že porovnáváme BTC s fiatem. To je naprostý nesmysl. Uznávám. BTC by se měl srovnávat primárně například oproti rýži, kávovým bohům nebo prostě proti tomu, co lidé skutečně potřebují. To znamená ne proti fiat penězům, které pro život důležité buď nejsou nebo určitě nemusí být. Je pravdou, že Bitcoin je předurčen po jeho maximálním přijetí k osudu, který již nebude přinášet zisk. To ovlivňuje víceméně celkový počet všech lidí. Ta cena se profiluje nyní od jeho vytvoření. Lze toho samozřejmě využít. I přes pyramidovou charakteristiku zhodnocování BTC jeho výhody stále převažují. Není to tedy "jen" pyramida, ale něco, co skutečně slouží a co má nepopiratelnou vnitřní hodnotou. Jakmile cena přestane kolísat po vzoru cen nově vznikajících přelomových technologií, lidé si všimnout i toho, k čemu Bitcoin vlastně slouží a budou ho chtít i přes to, že už na něm nikdo nezbohatne. Nic víc, nic míň.
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (3) 18.12.23 01:05  Vědma  (276565)

praní špinavých peněz

Ale tak.. Srovnávat s rýží? Vnitřní hodnota?
Dosavadní doporučení: spíše nečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 20.12.23 17:56  Technotramp  (276830)

praní špinavých peněz

Ano, tak.
Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 16.12.23 23:17  Kenny  (276488)

praní špinavých peněz

Ja to na rozdil od vas vim. Vy tu akorat melete bludy stejnych chudaku co tu jiz zatracovali BTC od jeho vzniku. A zatim co, nic vam nevyslo, jen melete furt dokola stejny nesmysly a zatim se vse deje opacne nez jak strasne moc toužíte :D A ze BTC nikdo kupovat uz nebude? Tak ten byl dobrej :D zase jen zbožný přání :D Az poleze BTC ke svemu ATH tak vy a vas spolek budete postupne zalejzat do svych der, kde si muzete dal pestovat svou zavist :D
Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:


Diskuze Šéf největší světové kryptoburzy Binance rezignoval! Přiznal se k praní špinavých peněz, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Šéf největší světové kryptoburzy Binance rezignoval! Přiznal se k praní špinavých peněz

Šéf největší světové kryptoburzy Binance rezignoval! Přiznal se k praní špinavých peněz - zdrojová stránka k tématu diskuze Šéf největší světové kryptoburzy Binance rezignoval! Přiznal se k praní špinavých peněz.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Šéf největší světové kryptoburzy Binance rezignoval! Přiznal se k praní špinavých peněz e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Šéf největší světové kryptoburzy Binance rezignoval! Přiznal se k praní špinavých peněz.

 Burza Prime 11:36 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  679.00  +1.49% 
 ČEZ  947.00  -0.16% 
 ERSTE  1 133.50  +1.52% 
 GEN(NORTON)  572.00  +1.24% 
 GEVORKYAN  252.00  -1.56% 
 KB  774.50  -0.45% 
 KOFOLA  299.00  +0.67% 
 MONETA  98.70  -0.90% 
 PHOTON  43.55  -3.54% 
 PILULKA  175.00  -1.69% 
 PM  14 980.00  +0.13% 
 PRIMOCO   810.00  0.00% 
 VIG  728.00  -0.41% 
Komodity online
 Ropa 81.27 USD 11:18   
 Zlato 2326.24 USD 11:18   
 Stříbro 30.21 USD 11:18   
 Káva 223.13 USD 11:18   
 Cukr 18.44 USD 11:18   
 Bavlna 75.28 USD 11:18   
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.